Jdi na obsah Jdi na menu
 


- informujeme vás

Pod touto záložkou naleznete informace o tom, co se v souvislosti s klášterem chystá, připravuje, prostě aktuality z Matice zašovské.

 

 

Příspěvky

Stáhněte si novou geolokační hru na historické téma

18. 10. 2023

Příběh trinitáře: cena za svobodu - to je název nové mobilní geolokační hry s prvky rozšířené reality a animovanými sekvencemi. Více o hře a možnostech jejího stažení ZDE 

 

Klášter otevřen každou neděli až do konce září

15. 5. 2023

Každou neděli od května až do konce září se můžete seznámit s historii bývalého trinitářského kláštera v Zašové. Klášter bude otevřen vždy od 16 do 17 hodinPOZVÁNKA

Pro organizované skupiny zájemců o komentovanou prohlídku kláštera lze dohodnout i jiný termín návštěvy. 

Kontakt: matice-zasovska@email.cz 

 

Připravujeme cyklus přednášek

6. 2. 2023

Pro rok 2023 připravujeme kromě jiných aktivit i cyklus přednášek a jako první se uskuteční přednáška na téma dávné historie centra naší obce. Poznačte si proto do kalendáře datum 16. února. Více na plakátku. 

 

"Zašovský" cyklus fotografií prof. Štreita je vystavován ve Zlíně

15. 12. 2022

Po celý měsíc prosinec 2022 a leden 2023 je v Baťově mrakodrapu ve Zlíně vystavován cyklus velkoformátových fotografií Jindřicha Štreita BRÁNA NADĚJE. Již dříve byly tyto fotografie vystaveny např. v pražském Emauzském klášteře.

Více na plakátu

 

Volby a my

14. 9. 2022

Náš spolek Matice zašovská je organizací nepolitickou. Ovšem nelze se tvářit, že komunální volby se nás netýkají. Klášter je přece obecní. Navíc se ukázalo, že hned tři naši členové kandidují v nadcházejících komunálních volbách. Proto jako projev kolegiality zde zveřejňujeme odkaz na elektronickou podobu předvolebního zpravodaje strany, za kterou kandidují. Tím samozřejmě není nijak omezeno právo svobodné volby všech našich členů a příznivců.

Zpravodaj strany, za kterou kandiduji tři naši členové, naleznete ZDE: Zpravodaj září 2022.pdf

 

Úspěšná rekonstrukce staré školy v areálu kláštera

19. 7. 2022

Máme radost z ocenění "ZLATÁ CIHLA" a připomínáme, že Matice zašovská je aktivní i na FACEBOOKU 

 

300 let od založení zašovského kláštera

30. 4. 2022

Letos si připomeneme 300 let od založení našeho  trinitářského kláštera, přesněji od podpisu jeho zakládací listiny majitelem panství Františkem Ludvíkem ze Žerotína.

Aktuality a nejrůznější související informace najdete na matičním facebooku: https://www.facebook.com/MaticeZasovska

Chcete-li naše snažení podpořit i finančně, máme pro ten účel zřízen transparentní účet: 2901231219 / 2010   DĚKUJEME! Všechny takto získané prostředky jsou a budou využity na humanitární, osvětové a kulturní účely v souladu se stanovami našeho spolku.  

 

 

Využití kláštera

26. 1. 2022

Klášterní budovy jsou a ještě nějaký čas budou prázdné...

Pozitivní však je, že obec již má na rekonstrukci kláštera stavební povolení. Stále se ještě setkáváme s dotazy, co v klášteře po jeho adaptaci bude, proč právě toto, a ne něco jiného...

 

Přejeme všem požehnané Vánoce i nový rok

22. 12. 2021

 

Večer plný barokní hudby a veselské historie

1. 12. 2021

10. prosince 2021 pořádáme v Kulturním domě Zašová mimořádné setkání: se svým barokním repertoárem k nám zavítají skvělí hudebníci Marta Kratochvílová a Marian Friedl.  

Tento mimořádný umělecký zážitek doplní beseda se dvěma spoluautory historické publikace VESELÁ V PROMĚNÁCH ČASŮ. Více na plakátku - zde.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5

následující »