Jdi na obsah Jdi na menu
 


- informujeme vás

Pod touto záložkou naleznete informace o tom, co se v souvislosti s klášterem chystá, připravuje, prostě aktuality z Matice zašovské.

 

 

Příspěvky

Cimbálovka od Mezříča hraje pro anděla trinitářa

22. 6. 2020

V neděli 28. června nám k poslechu, a pro odvážné mezi námi třeba i k tanci, zahraje CIMBÁLOVKA OD MEZŘÍČA.

Více na Plakátě

 

20. června - benefiční koncert "PRO ANDĚLA"

16. 6. 2020

Úvodním fotem Saxofonového kvarteta (ZUŠ Alfréda Radoka) Vás zveme na benefiční koncert spojený se zajímavou výstavou. Přijďte se podívat v sobotu 20. 6. 2020 do zašovského trinitářského kláštera. Začínáme v 15 hodin.  

 

Informace pro zájemce o sponzorování křížové cesty

28. 4. 2020

Zašová má vše, co typické poutní místo mít má: starodávný milostný obraz, legendární příběh, pěkný poutní kostel i blízký mariánský pramen. Schází zde pouze venkovní křížová cesta.  Chceme ji se souhlasem obce a s Vaší pomoci vybudovat v klášterní zahradě. Pomůžete nám?

 

Zašovské začátky gobelínové manufaktury

8. 2. 2020

Ve spolupráci s obcí Zašová pořádáme 9. března v 17 hod. přednášku o Moravské gobelínové manufaktuře, která před 120 lety vznikla v zašovském klášteře. Místo konání - společenská místnost v rekonstruovaném Domě seniorů v klášteře. Vstupné dobrovolné.               Srdečně zveme.

 

Do nového roku s díky a s důvěrou...

22. 12. 2019

Náš spolek je v porovnání s úctyhodným věkem našeho kláštera pouhé miminko, batole, které se teprve učí chodit. Chceme proto dnes na přelomu roku poděkovat Vám všem, kdo nás při těchto někdy nemotorných krůčcích podporujete. Přejeme Vám krásné Vánoce plné radosti, rodinné pohody i potřebného odpočinku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: - informujeme vás | Fotografie: PF 2020

Putování za santinim

19. 11. 2019

 

Jste srdečně zváni na další z řady hodnotných a zajímavých přednášek. Tentokrát nám lektor spolku Putování za Santinim přiblíží život a dílo geniálního českého stavitele Jana Blažeje Santiniho-Aichela. Přednáška se koná ve středu 27. listopadu 2019 v 17 hod. v Kulturním domě Zašová

 

15. 11. 2019 - přednáška o zakladatelích kláštera

9. 11. 2019

Mladý, ale vědomostmi nabitý badatel po tajemstvích historie šlechtických rodů našeho regionu Pavel Lasztovicza bude mít v Kulturním domě Zašová přednášku o životních osudech zakladatelů zašovského kláštera. 

Kdy? 15. listopadu 2019 v 17 hodin    Kde? V sále Kulturního domu Zašová

 

 

Pozvánka na přednášku

25. 9. 2019

Náš spolek ve spolupráci se spolkem Svatá Ludmila 1100 let pořádá v neděli 6. října 2019 od 14:30 hod. přednášku s názvem: NEJSTARŠÍ SVATÍ PATRONI ČECH - POČÁTEK ČESKÝCH DĚJIN

Přednáší Mgr. Jakub Izdný z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Mluvené slovo doplní videoprojekce. Vstupné dobrovolné. Srdečně zveme.

 

Zšeřelým klášterem od sklepa až na půdu

11. 9. 2019

Prohlídka kláštera "OD SKLEPA AŽ NA PŮDU", z minulé soboty se prý líbila, proto jsme pro Vás připravili její večerní verzi. Sejdeme se v sobotu 14. září v 19 hodin před zašovským klášterem. Vstupné je opět dobrovolné a jako minule - přispíváte až po skončení prohlídky, při odchodu z kláštera. 

 

Klášterem od sklepa až na půdu

4. 9. 2019

V rámci každoročních Dnů evropské kultury (EHD) jsou zpřístupňovány i ty nemovité památky, které běžně přístupné nejsou. Do tétoimages--2-.jpg chvályhodné akce se rádi zapojujeme i my s naším trinitářským klášterem. V ČR Dny evropského dědictví organizačně zastřešuje Sdružení historických sídel