Jdi na obsah Jdi na menu
 


NEDĚLE 13. KVĚTNA - BENEFICE

4. 5. 2018

JazzZUŠák v Zašové

V neděli 13. května – v den svátku matek - pořádá Matice zašovská benefiční koncert v prospěch obnovy zašovského kláštera. Podtitul této kulturní akce zní: „matice je také matka“. 

V sále KD Zašová vystoupí mladí umělci z ValMezu, kteří už mají své renomé i početné publikum nadšených příznivců -  Jazzový orchestr ZUŠ JazzZUŠák.

Tento orchestr má více než 40 členů a zahraje jazzové evergreeny autorů jako Glenn Miller, Duke Ellington, Josef Zawinul, Quincy Jones nebo Leonard Bernstein v úpravě svého dirigenta p. učitele Jaromíra Kužely.

Program benefice zahájí zašovské Farní společenství dětí a mládeže. Mnozí místní už toto uskupení  znají, pro ostatní bude překvapením jejich pěvecký výkon i tvůrčí přístup ke známým melodiím. „Spolčáci“ potěšili už nejedno publikum v blízkém i vzdáleném okolí. Tentokrát to bude průřez jejich tvorbou - zazní oblíbené písničky z dřívějších divadelních vystoupení.

Součástí tohoto kulturního odpoledne bude krátká ale o to fundovanější prezentace jak už známé, tak i nově dopátrané minulosti zašovského kláštera. Na panelech v předsálí se budou moci návštěvníci seznámit se schematickým přehledem dosavadní činnosti spolku: "Matice zašovská – rok prvý".

Začínáme v 15 hod. a celý program bude trvat asi 120 minut. Účinkující vystupují zdarma, vybrané vstupné bude našim malým společným příspěvkem k obnově unikátní památky  zašovského kláštera.

 kdz_plakat-a3_beneficni-koncert_web--565x800-.jpg