Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. a 6. září 2020 - oslavy 650 let obce

26. 8. 2020

ZAŠOVSKÉ SLAVNOSTI, VÝROČÍ 650 LET OBCE, DNY EVROPSKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ - A MY

Matice zašovská se od svého vzniku zapojuje do tzv. Dnů evropského kulturního dědictví, jejichž smyslem je především zpřístupnit a tím popularizovat stavební kulturní památky, které běžně pro veřejnost otevřené nejsou. Proto o prvním víkendu měsíce září, což je současně obvyklý termín Zašovských slavností, vás zveme k prohlídce bývalého trinitářského kláštera. Bude tomu tak samozřejmě i letos – v roce, kdy si připomínáme a společně oslavíme 650 let od nejstarší doložitelné písemné zmínky o naší obci.

Kromě pestrého programu, který zajišťuje obec a některé další spolky a místní kulturní organizace, můžete přímo v klášteře navštívit výstavu fotografií Ladislava Krajči a Jaroslava Macháčka,  prohlédnout si návrhy i hotové obrázky křížové cesty, která nově vznikne v části klášterní zahrady.  Zvědavost, jak budou klášterní objekty vypadat po jejich rekonstrukci, jistě alespoň částečně uspokojí vizualizace budoucího vzhledu kláštera (podle arch. Libora Sošťáka).

A dobrá zpráva pro ty, kdo už znají zašovské pivo – klášterní polotmavou třináctku „Trinitář“ – nová várka už dozrála, bude se brzy láhvovat a přímo v klášteře bude i k dostání.

A teď to podstatné – kdy máme otevřeno?

V sobotu 5. září od 13:00 do 17:00

V neděli 6. září od 8:30 do 9:30 a od 15:00 do 16:00