Jdi na obsah Jdi na menu
 


U Matky Boží v klínu hor

12. 8. 2019

Immaculata je jednak titul Panny Marie (Neposkvrněná) ale je to také název dvouměsíčníku brněnských minoritů. Minorité (menší bratři) jsou řeholním řádem, jednou z větví františkánů. Časopis Immaculata má zaměření především duchovní, a to zvláště s důrazem na šíření úcty k Panně Marii. 

Ve třetím letošním čísle tohoto časopisu vyšel v rámci volného cyklu Poutní místa obsáhlý článek o poutním místě Zašová. Autor - Václav Štaud - seznamuje ve svém článku "U matky Boží v klínu hor" čtenáře Immaculaty nejen s legendárním  příběhem vysvětlujícím vznik našeho poutního místa, ale zmiňuje i Řád Nejsvětější Trojice a jeho zašovský klášter. Není opomenuta ani současnost a v té souvislosti  se čtenáři dozvídají i o existenci našeho spolku a o cílech a motivech našeho snažení.

Časopis bývá běžně k dispozici v katolických kostelích v celé republice a je distribuován i na Slovensko. Můžeme tedy tento záslužný počin pana redaktora Štauda vnímat jako další symbolický kamínek zasazený do mozaiky renovovaného "obrazu" -  do znovu budovaného obecného povědomí o zašovském poutním místě a klášteře trinitářů.

Časopis Immaculata

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Zajímavosti 12.8.19